Ingredienser

A

Almindelig rærod

Röllekaekstrakt har en beroligende og genopbyggende effekt på huden.

Aesculus Hippokastanum

Hestekastanjeekstrakt udvindes fra kernen og stimulerer huden.

Alkohol Denat

Alkohol udvindes fra korn. Dens opgave er at få produktet til at fordele sig på huden.

Alfa-tocopherol

Antioxidant = E-vitamin

Algin

Udvindes af tang.Fortyknings- og stabiliseringsmiddel.

Allantoin

Udvindes fra comfrey, sukkerroer, hvede og kastanje. Har en anti-irriterende, lindrende, beroligende og helende virkning på huden.

Aloe Barbadadensis Bladekstrakt

Har beroligende, fugtgivende og beskyttende egenskaber.

Althea Officinalis Bladekstrakt

Altea (rod) fra familien Malva har en blødgørende og lindrende virkning på huden.

Almindelig karve

Udvindes fra anis og har en inflammationshæmmende virkning på mundslimhinden.

Aqua

Destilleret vand, ioniseret og filtreret med UV-lys.

Aqua (mineralberiget)

Vand med basica = ca. 20 forskellige plantemineraler og sporstoffer. Opretholder hudens fugtbalance.

Arachis hypgaea (Jordnødde)olie

Fremstillet af nødder, beskyttende, blødgørende, indeholder enkeltumættede fedtsyrer (omega 9)
og flerumættede fedtsyrer (omega 6 og omega 3).

Argania Spinosa (Argan) Kernenolie

Udvindes fra argantræets kerner, har beroligende, antiinflammatoriske, stimulerende egenskaber.

Arnica Montana Blomusteekstrakt

Ekstrakt af arnikablomster har antiinflammatoriske og antiseptiske egenskaber.

Aroma

Smagsstof i solstift og læbepomade = hindbærtekt

B

Benzylalkohol

Udvindes fra jasmin, hyacint og ylang-ylang. Tilladt til brug i Ecocert-godkendte produkter som konserveringsmiddel.

Beta-caroten

Udvindes af gulerødder, provitamin A, stimulerer hudceller til at forny sig.

Beta-glucan (havre)

Udvindes fra havrextrakt. Beskytter hovedbunden og giver volumen.

Betain

Udvindes af sukkerroer, fugtgivende, fugtbevarende, plejende.

Betula Pendula (birk) saft

Birkesaft udvindes fra birk og giver huden enestående heling, sundhed og vitalitet samt hjælper med at genopbygge og bevare dens fugtighed. Der findes enzymer i birkesaft, som opbygger hudens celler.

Bisabolol

Udvindes af azulén og har en decinficerende effekt på huden.

Butylmethoxy-dibenzoylmethan

Parsol, UVA solbeskyttelse er en blanding af forskellige råvarer og olier, godkendt af EU og FDA.

Butyrospermum Parkii (sheasmør)

Udvindes fra karitétræets frugt og er fugtgivende, blødgørende og plejende for huden.

C

CalendulaOfficinalis Blomusteekstrakt

Ekstrakt fra ringblomst, har en helende og stimulerende effekt på huden.

Capryl-/Caprintriglycerid

Udvindes fra kokos, palmeolie og har fugtgivende egenskaber på huden.

Caprylyl/CaprylWheatBran/Straw Glucosider

Emulgerer udvindes fra planteolier og hvedegræs

Caroten

Gulerodsekstrakt,
provitamin A, har en balancerende effekt på huden.

Cera Alba

Bivoks, tilfører huden fugt, heler og modvirker inflammationer.

Ceratonia Siliqua(Loksebønne) Gum

Johannesbrødsekstrakt,
gør huden blød og genopbygger cellerne.

Ceteareth-6

Emulgator udvindes fra planteolie

Cetearylo alkohol

Emulgator udvindes fra kokos-/palmeolie.

CetearylGlucoside

Emulgator udvindes fra majs og kokosolie.

CetearylOlivat

Koldpresset jomfruolivenolie, blødgørende på huden

Cetrimoniumchlorid

Udvindes fra kokos-/palmeolie = antistatisk middel, bakteriedræbende effekt og emulgeringsmiddel.

Cetylalkohol

Emulgator udvindes fra kokosolie.

ChamomillaRecutita (Matricaria) Blom Ridekstrakt

Kamilleekstrakt har en beroligende, helende effekt på huden.

CI 75810

Se guaiazulén.

CI 77019

Udvindes af mineraler (gnejs, granit og glimmerskifer) og giver læberne og huden en perlemorsglans.

CI 77491

Udvindes af jernoxid = farvepigment i læbestift, make-up-creme og medicinsk brug.

CI77492,CI77499

Udvindes af jernoxid = farvepigment i make-up-creme og medicinsk brug.

CI 77891

Udvindes fra titandioxid, beskyttende i læbestift, rensende ansigtsmaske, make-up-creme.

Cinnamomum Zeylanicum Barkekstrakt

Udvindes fra kaneltræ, har antiseptisk, stimulerende, deodorerende, opfriskende
effekt.

Citronsyre

ECO-certificeret citronsyre fra råsukkeropløsning (melasse m.m.), pH-balancerende

Citrus Aurantium Dulcis Frugtekstrakt

Udvindes af appelsiner og giver en frisk duft

Cocamidopropylbetain

Udvindes af kokosolie og glycerin. Er et mildt vaskemiddel.

Coco-Glucoside

Kokosolie og sukkerarter er en emulgator, der styrker og ikke udtørrer huden

Cocos Nucifera

Kokosolie er fedtstof til
huden, stabilisator.

Kaffe Arabica Frugtekstrakt

Udvindes fra kaffefrugter og indeholder naturlige antioxidanter, som styrker og giver elasticitet til skadet hår og en følsom hovedbund.

Commiphora Myrrha-harpiksextrakt

Myrraekstrakt, fordeler produktet på huden.

Modificeret majsstivelse

Udvindes af majsstivelse, holder håret på plads.

D

Daucus Carota Sativa

Gulerodsekstrakt er rig på A-vitamin. Har en balancerende effekt på hud og hår.

Decylglucosid

Vaskestof = planteolie udvundet fra majs og kokosolie.

Diazolidinyl Urea

Konserveringsmiddel = derivat fra hvede

Dicaprylyl Ether

Emulgator udvindes af kokos- og palmeolie

Disodium Cocoamphodiacetate

Fremstillet af kokosnødder, en mild tenside, anti-irriterende.

E

Bjergræse Ekstrakt

Røllikeekstrakt har en beroligende
effekt på huden.

Ethylhexylglycerin

Forbedrer konserveringsmidlernes effektivitet. Emollient og fugtgivende stof. Fremstillet af glycerin.

Ethylhexylmethoxycinnamat

Parsol = UVB solbeskyttelse er en blanding af forskellige råvarer og olier.

Eucalyptus Globulus Bladekstrakt

Eukalyptusekstrakt, har en kølende effekt på huden.

F

Farnesol

Udvindes fra kamille, forhindrer forrådnelse af bakterier på huden

Foeniculum Vulgare Fennikel Ekstrakt

Fennikel Ekstrakt er blødgørende, lindrende og beroligende på huden.

Fucus Versiculosus (Blæretang) Ekstrakt

Havsalgalekstrakt, meget rig på mineraler, har en afbalancerende effekt på huden.

Fusel Hvedekli/Strå Glykosider

Olie fra hvedegræsstrå, hjælper med at få produktet til at fordele sig på huden.

G

Ginkgo Biloba-bladekstrakt

Ginkgoekstrakt bevarer fugten og har en antioxidantvirkning på huden

Glukose

Udvindes af sukker, fugtgivende og fugtbevarende.

Glutaminsyre

Glutaminsyre er en essentiel aminosyre. Hvede indeholder f.eks. glutaminsyre

Glycerin

Vegetabilsk olie = blødgørende for huden.

Glyceryl Caprylate

Caprylsyre findes naturligt i mælk
fra forskellige pattedyr og udgør en lille del sammen med kokosolie og palmekærneolie. Har meget fine blødgørende egenskaber.

Glyceryl linoleat

F-vitamin=linolsyredervat
har en afbalancerende og blødgørende effekt på huden.

Glyceryl Oleat

Udvindes af kokos- og solsikkeolie, emulgator, blødgørende, forhindrer udtørring af huden
og hovedbunden.

Glycerylstearatcitrat

Giver fugt og udvindes af vegetabilske olier og citronsyre.

Glycine Soja (sojabønne) olie

Derivat af sojaolie = opløsningsmiddel til udvinding af ekstrakter fra andre planter.

Glycolstearat SE

Emulgator udvindes fra planteafledninger.

Glykoproteiner

Revitalin BT udvindes fra gærceller og sukkerderivater, stimulerer celleåndingen hvilket
beskytter og styrker huden mod irritationer.

Guaiazulén

Azulen udvindes fra kamille og modvirker inflammationer.

H

Hamamelis Virginiana (Rosenhavle) Ekstrakt

Birkebjørnekstrakt har en sammentrækkende, beroligende og helende virkning på huden

Hectorit

Magnesiumsilikat fra jord=tyknings- og stabiliseringsmiddel.

Helianthus Annuus (solsikke) frøolie

Solsikkeolie er rig på vitamin A, E, tokoferol og lecithin og virker blødgørende på huden

Hippophae Rhamnodies (Tindved) Olie

Tindvedsolie, reducerer inflammationer, genopbygger huden, beskytter mod UV-stråling,
modvirker hudens aldring, forbedrer atopisk eksem, beskytter huden mod skader og oxidation, fugter og udglatter huden.

Humulus Lupulus (Humle) Ekstrakt

Humleekstrakt har en beroligende og antiinflammatorisk effekt på huden.

Hydreret silica

Udvindes af fossile alger fra havbunden og sliber døde hudceller væk. Består af op
til ca. 90 % siliciumdioxid, som er et mineralpulver.

Hydrogenerede Coco-Glycerider

Udvindes af kokosnødder og glycerin,
et mildt vaskestof, bruges i børneshampoo, anti-irriterende.

Hydrogenuleret kokosolie

Emulgator udvindes fra kokosolie.

Hydrolyseret silke

Silke fra silkeormekongen bevarer hårets keratin og giver glans og spændstighed.

Hydrogenret ricinusolie

Er et derivat af ricinusolie og er blødgørende på huden.

I

Isopropylmyristat

Emulgator udvindes fra plante-fedtderivater.

Isopropylpalmitat

Emulgator udvindes fra planteoliedervater og fordeler produkterne på huden.

J

Jasminum Officinale (Jasmin) Blomudekstrakt

Jasminblomstudestrakt genopretter fedtbalancen i hovedbunden

K

Kaolin

Udvindes af porcelænslers, er meget mineralrig, har en helende virkning

L

Mælkesyre

Mælkesyre udvindes fra grøntsager og kartofler. Stabiliserer produktets pH-værdi.

Levulinat

Er en organisk syre, som er en plejende ingrediens, der udvindes fra havreekstrakt, og som også har
konserverende egenskaber.

Levulinsyre

Konserveringsmiddel i fødevarer, udvindes af majsekstrakt.

Limonen

Er et duftstof i planteparfume, som udvindes fra citrusfrugter.

Linolæ

Udvindes fra forskellige planteolier, essentiel flerumættet fedtsyre

M

Maltodextrin

Udvindes fra frugtsukker, og effekten er et stabiliseringsmiddel til Beta Glucan

Mel

Honning har en antiseptisk, lindrende, dæmpende og genopbyggende virkning på huden.

Melissa Officinalis Bladekstrakt

Citronmelisse har en beskyttende og beroligende effekt på huden

Mentha Arvensis Bladolie

Pebermyntolie har en kølende effekt på huden

Menthol

Smagestof, en del af pebermyntolie. Har en kølende effekt på huden.

Methylglucosedioleat

Fremstillet af majs. Fortykningsmiddel, anti-irritant, fugtgivende effekt på hovedbunden og
huden.

O

Octocrylen

Parsol UVB-solbeskyttelse, esterderivat, som beskytter huden mod DNA-skader

Olea Europaea (oliven)bladekstrakt

Koldpressede ekstrakter fra olivenblade har antimikrobielle egenskaber, er antioxidante
og beskytter huden mod miljøgifte.

OleaEuropea (oliven)frugt olie

Koldpresset olivenolie, blødgørende på huden

Ononis Spinosa-rodsekstrakt

Stallørtekstrakt giver fugt til huden.

P

Panthenol

Vitamin B5 = fugter huden.

Parfume

Planteperfume = velduftende ekstrakt fra forskellige planter.

Persea Gratissima(Avocado) Olie

Økologisk kvalitet. Avocadoolie er rig på A-, D- og E-vitamin og har en normaliserende virkning på huden, hvilket er en fordel for alle hudtyper.

Phenoxyethanol

Konserveringsmiddel = udvindes af kul og ethanol.

Fytinsyre

Udvind sur fra alle planter, også fra calcium og magnesium, salte især i frø og korn.
antioxidant, stabiliseringsmiddel. effektiv mod skæl, føles som "andengenerations" anti-skælmiddel.

Pictone Olamine

Konserveringsmiddel, Hydroamic = Aminosyre, Ethanolaminsalt, der forhindrer vækst af bakterier i
hudplejeprodukter.

Polyglyceryl-5Oleat

Emulgator, udvindes af planteolier

Polysorbat 85

Emulgator udvindes fra plantebaseret oliesyre og sorbitol.

Pongamia Glaba( Karanja)olie

Karanjaolie udvindes fra karanjatræet og er en koldpresset olie, der bevarer fugten, beskytter mod rynker og hud med lav pigmentering. Hjælper med at beskytte mod vitiligo. Olien har en solbeskyttende effekt og opbygger pigmentering i huden.

Kaliumsorbat

Godkendt af Ecocert som konserveringsmiddel. Derivat af sorbinsyre, som findes i visse bær.

Prunus Amygdalus Dulcis (Sød Mandel) Olie

Økologisk kvalitet.

R

Ribes Nigrum Frøolie

Økologisk kvalitet. Sortvinbærsfrøolie. Indeholder meget C-vitamin, antioxidanter, mange vigtige essentielle fedtsyrer som en balancerende blanding. Giver fugt og næring til huden. Forbedrer hudens velvære og beskyttelse.

Ricinus Communis Frøolie

Udvindes fra ricinbusken og har en blødgørende effekt på huden

Rosa Canina Blomsterolie

Æterisk rosenolie er rig på sporstoffer, som er vigtige for huden.

Rosa Rubiginosa (Roship)

Rosenhipolie er en meget let olie, som anbefales for sine plejende, fugtgivende og blødgørende egenskaber. Den absorberes hurtigt og efterlader ikke en fedtet fornemmelse på
huden. Rosenhipolie er kendt for at genoprette skadet hud. Den anvendes i cremer for at reducere rynker og fine linjer.

Rosmarinus Officinalis (Rosmarin) Bladekstrakt

Rosmarinemodvirker en lindrende
effekt på huden.

S

Saccharide Isomerate

Pentavitin er et kulhydratkompleks, der består af forskellige sukkerarter, f.eks. glukose, galaktose og laktose. Det har længe været kendt, at (sorbitol) har en fugtbevarende effekt. Nu er det blevet muligt at udvinde og sammensætte dette
kulhydratkompleks på en sådan måde, at fugten bindes endnu bedre i huden, så den ikke tørrer ud. Pentavitin gør "ru" hud glattere og blødere.

Saccharomyces Ferment

En naturlig antiperspirant udvundet af sukker holder dårlig lugt væk.

Salicylsyre

Konserveringsmidler udvindes fra kamille.

Salvia Officinalis (salvie) bladekstrakt

Salvieekstrakt har en rensende effekt på huden.

Sesamum Indicum Frøolie

Koldpresset sesamolie, blødgørende på huden

Kieseldioxid

Kiseloxid udvindes fra ørkenrose og har en beroligende effekt på huden.

Simmondsia Chinensis (Jojoba) Frøolie

Jojobaolie beskytter huden, forebygger rynker og er meget rig på sporstoffer

Natriumbenzoat

Konserveringsmiddel = udvindes af naturlige organiske salte, findes i frugt og bær.

Sodium Cetearyl Sulfate

Emulgator udvindes fra kokospalmen.

Natriumchlorid

Vaskestof = udvindes af bordsalt.

Natriumcitrat

Udvindes af citronsyre og er pH-balancerende

Sodium Cocoyl Glutamate

Udvindes af kokosolie, mildt vaskaktivt aminosyredervat.

Natriumdehydroacetat

Eddikesyredyrat, tilladt til brug i Ecocert-godkendte produkter som konserveringsmiddel

Natriumhyaluronat

Hyaluronsyre BT er et protein af et kulhydratkompleks. Dens karakteristiske smørende effekt er unik. Den binder fugt og udfylder mellemrummet mellem kollagenet, elastinet og cellerne, og på den måde bliver huden glattere

Natriumhydroxid

Fremstilles ved elektrolyse af koksalt. pH-regulerende middel, da der dannes salte og vand

Sodium Lauryl Sarcosinate

Kokosderivat = vaskestof i Dentapur.

Sodium Lauryl Sulfate

Vaskestof = udvindes fra kokospalmen.

Natriumlevulinat

Konserveringsmiddel, der anvendes i fødevarer og udvindes af majsekstrakt.

Natriummetabisulfit

Anvendes som antioxidant og konserveringsmiddel også i fødevarer

Natriumsaccharin

Sødemiddel i Dentapur.

Solum Diatomeae

Fossilt kiselalge, 99,7 % silica, renser huden for døde hudceller på en skånsom måde

Sorbitan monooleat

Genfedtningsmiddel = planteolie.

Sorbitanoleat

En emulgator, der indeholder sorbitol og planteolie, og som virker blødgørende på huden.

Sorbitan Olivate

Koldpresset jomfruolivenolie, fugtgivende på huden

Sorbitol

Kulhydratkompleks = et sukkerstof, der har en fugtbevarende virkning på huden, udvindes fra æbler, pærer, blommer, kirsebær, rønnebær m.fl.

Stearinsyre

Fedtsyrer fra planter, har en blødgørende effekt på huden

Stearylalcohol

Emulgator, udvindes af planteoliederviat, fordeler produktet på huden.

T

Talc

Udvindes af magnesiumsilikat.

Threonin

Aminosyre, der kan udvindes fra f.eks. ost og fisk

Thymus Serpylium

Timianekstrakt, har en opstrammende effekt på huden

Tilia Cordata Blomstervand

Lindblomstdestillat har en antiseptisk og fugtgivende virkning på huden.

Tilia Tomentosa Bud Ekstrakt

Udvindes fra lindetræ. Beskytter håret, giver volumen, fugter hår og hud, mindsker statisk elektricitet i håret.

Titandioxid (CI 77891)

Udvindes fra bjergarter og har en beskyttende effekt på huden

Tocopherol

Tilladt i Ecocert-produkterne. Antioxidant = E-vitamin, fremmer blodcirkulationen, blødgørende.

Tocopherylacetat

se Tocopherol, E-vitamin-derivat.

Trideceth-9

Emulgator udvindes fra planteolie.

Triethanolamin

Alkoholaminosyrer = pH-balancerede.

Trifolium Pratense (Rødkløver) Blomusteekstrakt

Kløverekstrakt har en balancerende effekt på hovedbunden.

Triglycerid

Udvindes fra planter, der har fugtgivende egenskaber for huden

Triticum Vulgare (Hvede) Klid-ekstrakt

Hvedeklixtrakt er rig på E-vitamin og fremmer blodcirkulationen i huden og forebygger strækmærker.

Triticum Vulgare (hvede) kimolie

Hvedekegesolje er rig på E-vitamin, fremmer blodcirkulationen i huden og virker blødgørende på huden.

Tussilago Farfara

Hestehofeekstrakt har en beroligende effekt på huden.

U

Urtica Dioica

Brændenældelessigt ekstrakt, der er rig på vitaminer og mineraler, har en balancerende effekt på hud og hår.

V

Vaccinium Myrtillus (Brombær) Frøolie

Økologisk blåbærfrøolie, indeholder store mængder kraftige antioxidanter og fytosteroler, der beskytter cellerne og genopbygger huden kollagen.

Valeriana Officinalis Rhizome Rodekstrakt

Echinacea. Ekstrakt har en blødgørende effekt på huden

Valine

Aminosyre, som kan isoleres f.eks. fra sojabønner

X

Xanthan Gum

Fortykningsmiddel, der udvindes af sukkerroer

Kontakt os