Hållbarhetspolicy

Marja Entrich som grundade varumärket 1943 i hjärtat av Stockholm var på många sätt före sin tid och idag skulle vi nog se henne som en förespråkare för hållbarhet. Hon var vegetarian och ville inte använda fårfett i sina krämer utan valde vegetabiliska och botaniska råvaror av högsta kvalitet. Vi vill hylla hennes arv och fortsätta produktion och distribution av Marja Entrich produkter på ett så miljövänligt sätt som möjligt.

Det innebär att vi väljer råvaror av högsta kvalitet, helst från Europa. Vår fabrik arbetar enligt GMP, good manufactural practice. Våra förpackningar köper vi från Europa för att minska transporter. Vi väljer plastförpackningar utan metalldelar för att det skall vara lätt att sortera i återvinning och hela förpackningen är av samma sorts plast. I en ganska snar framtid hoppas vi att man sorterar olika plastsorter för att återvinna ännu mer. Vår målbild är att ha förpackningar som består av återvunnen plast. I nylanseringen av bland annat Eye Cream har vi valt en förpackning som består av mindre än 30% av normal mängd plast. En tunnare och lättare förpackning som vi tror är bättre för miljön.

Vi har parabenfria produkter hos Marja Entrich och har valt en kombination av de bästa och mest skonsamma konserveringsmedlen. Dessa är till för att förhindra att det växer skadliga bakterier eller svampar i produkterna. När det gäller våra oljor så använder vi e-vitamin som skydd så att oljorna inte härsknar eller åldras.

Den enda ingrediens vi har som inte kommer från växtriket är bivax, annars är våra produkter veganska. De flesta av våra produkter har doft, det är en del av Marjas arv. Våra parfymer har både naturliga doftämnen och syntetiska, vi är också noga med att våra parfymer inte skall vara allergena. Ur ett miljöperspektiv är det minst lika miljövänligt att skapa doftämnet i laboratoriet utan att det går åt massor av blommor eller cederträd.

Marja Entrich erbjuder alltid hudvård av hög kvalitet, producerad i Europa med respekt för miljön.